Trampbilar

Så kallade trampbilar är leksaker som används utomhus, under familjepromenader och liknande, och som ser ut som bilar, men där barnet måste trampa för att föra bilen framåt. Många föräldrar väljer därför att skaffa en trampbil för att locka sina barn att vara ute i större utsträckning, och för att då dem att motionera lite mer.

Det tillverkas trampbilar i många olika former, med många olika utseenden, i många olika storlekar och så vidare, och barn i alla olika åldrar tenderar att älska dem. Det går därför att hitta allt från väldigt enkla och billiga varianter till stora, påkostade och väldigt avancerade modeller, beroende på vad man har för preferenser. Vill man ge sitt barn en trampbil som verkligen påminner om en riktig bil finns det till och med varianter med flera olika växlar menar man på Trampbil.nu.

Skillnader mellan trampbilar och sparkbilar

Innan man ger sitt barn en trampbil kan det dock, om barnet är väldigt litet, vara värt att testa med en sparkbil först. Dessa kan barn nämligen använda redan från ettårsåldern och är bra för att öva upp balansen. Dock kommer barnet förmodligen att tröttna på en sparkbil efter ett tag, och då kan det alltså vara dags att ”gå över till” en trampbil istället. Dessa passar nämligen inte de allra minsta barnen, men när benen redan tränats upp litegrann med hjälp av en sparkbil kommer de att vara helt perfekta.

Trampbilar måste inte se ut som bilar

Man skulle kunna tro att alla trampbilar skulle se ut som bilar, men så är det i själva verket inte. Istället kallas även trampfordon som ser ut som traktorer, flygplan, motorcyklar eller liknande i regel för just trampbilar. Har ditt barn ett favoritfordon kan det därför vara klokt att välja en trampbil som ser ut som just detta fordon. Du har nämligen ofta fler olika valmöjligheter gällande just detta än vad du kanske tror.

Det bästa sättet att köpa trampbilar på

Du kan köpa trampbilar i vissa av de större leksaksbutikerna, men ofta är utbudet ganska begränsat då många leksaksbutiker endast säljer vissa märken och så vidare, och eftersom trampbilar för dem är en vara som tar upp väldigt mycket plats i butiken. Därför tenderar de att inte ta in så många olika modeller utan nöjer sig med några få.

Vi rekommenderar därför att man letar efter trampbilar på Internet istället. Där kommer du nämligen att hitta det absolut största utbudet, då det finns flera olika nätbutiker som säljer trampbilar. Det är även lätt att jämföra de olika modellerna och deras priser och specifikationer med varandra om man vill det.