Lekstugor

Om det finns något som barn verkligen gillar är det lekstugor, för alla barn vill vara så ”stora” och ”vuxna” som möjligt och kunna bestämma över sig själva, och vad är väl mer vuxet än att ha sitt eget hem och sitt eget hus?

Dessutom uppskattas givetvis lekstugor även av föräldrar, eftersom de ger barnen nya lekar att sysselsätta sig med och många nya ideer av olika slag, samt en säker plats att vara på. Dagens moderna lekstugor är dessutom så fina att de även pryder den tomt de står på rejält så vill man ”fixa till” sin tomt lite och göra den snyggare kan ett inköp av en lekstuga vara en bra bit på väg. Väljer man lekstuga med omsorg kan den även användas efter att barnet vuxit upp och blivit större, som förråd eller liknande, så det är även en långsiktigt bra investering så sett.

Lekstugor kan köpas färdiga, eller i byggsatser om man föredrar att inte bygga allt från början, så man måste inte nödvändigtvis vara duktig på projekt av det här slaget för att kunna ordna med en lekstuga åt sina barn.

Innan man skaffar en lekstuga rekommenderar vi dock att man bekantar sig med utbudet som finns ordentligt, för skillnaderna olika lekstugor emellan är mycket större än vad man kanske förstår om man inte är insatt i dem. Det finns t.ex. väldigt enkla och små lekstugor, men även flervåningsvarianter med en inbyggd uteplats med mera att välja mellan. Materialvalen är också många och det varierar om en vuxen kan stå raklång inne i lekstugan eller inte. Det samma gäller om det finns öppningsbara fönster eller inte och hur barnsäkra lekstugorna är. Genom att lägga ned lite tid på research kring olika alternativ blir det därför betydligt lättare att komma fram till vilken lekstuga som egentligen passar dig, ditt barn och din tomt bäst på alla vis.

Det är även viktigt att tänka igenom var lekstugan kommer att stå, då grunden på denna plats måste vara helt och hållet plan, för annars kan stugan bli skev och få olika problem väldigt snabbt. Om möjligt, är det även en bra ide att lyfta upp lekstugan lite från märken för att den inte ska bli fuktig i grunden och börja ruttna, då det finns ventilering i golvet.