Dockskåp

Dockskåp är de perfekta leksakerna eftersom de både underhåller barn men även utvecklar deras fantasi. Det finns dock enorma mängder olika dockskåp att välja mellan om man vill skaffa detta. Denna guide hjälper dig dock välja ett så bra dockskåp som möjligt, både i allmänhet och för just ditt barn i synnerhet.

När du väljer ett dockskåp rekommenderar vi att du tänker på följande:

  • Var dockskåpet ska ställas och var barnet kommer att leka med det. Hur mycket plats finns det över där? Glöm inte att vissa dockskåp kan vara mycket stora, men samtidigt har man inte alltid hur mycket plats över som helst där hemma.
  • Sätt en budget. Kostnaderna för vissa dockskåp kan nämligen sticka iväg väldigt, men förmodligen vill du inte lägga ned hur mycket pengar som möjligt på detta, så bestäm dig för var din smärtgräns går. Det kommer att göra det betydligt lättare att välja bort alternativ som är för dyra.
  • Bestäm dig för om du vill att dockskåpet ska ha möbler, dockor eller något annat som medföljer. Det gör nämligen det för vissa dockskåp men inte för alla, så beroende på vad du bestämmer dig för gällande detta kan olika dockskåp passa olika bra.
  • Fundera på om ditt barn redan har barn eller gosedjur som förmodligen ska ”bo” i dockskåpet, för då kanske du måste anpassa storleken och andra detaljer på det efter detta.
  • Bestäm dig för om du föredrar plast eller trä. Trä brukar vara mer hållbart och många föräldrar föredrar även trä av utseendemässiga skäl, men plast är ofta billigare och lättare att rengöra.
  • Fundera på om ditt barn har något tema eller stil som hon eller han föredrar. Finns det en favoritleksak, en favoritseriefigur, en favoritfärg eller något annat att fokusera på kan detta nämligen underlätta jakten på det perfekta dockskåpet för just ditt barn avsevärt.