Barnkök

Barnkök är otroligt uppskattade bland barn för det finns så saker som barn gillar lika mycket som att ägna sig åt sysslor som de sett sina föräldrar utföra. Och oavsett om man är en riktig mästerkock eller inte är det ganska troligt att barnen sett när man gjort något i köket åtminstone, så barnkök brukar gå hem i de flesta familjer.

Många undrar dock från vilken ålder barnkök egentligen är lämpliga, för det säger ju egentligen sig självt att man inte kan ge ett väldigt litet barn ett barnkök, för kan man inte sitta eller stå så har man givetvis inte så stor glädje av ett barnkök heller. Många undrar därför när man tidigast kan skaffa detta, kanske för att man vill köpa en present till barnet, en doppresent eller liknande.

Enligt vår erfarenhet är det i ca. 1.5 års till 2 års ålder som barn börjar uppskatta barnkök, så att ge bort ett barnkök till en nyfödd är verkligen inte att rekommendera, och även att ge bort ett barnkök som ett års present är lite av ett gränsfall, eftersom föräldrarna då kommer att behöva ha en stor leksak som tar upp mycket plats där hemma som barnet ändå inte leker med.

Men från 1.5 års till 2 års ålder och uppåt kan man alltid skaffa ett leksakskök i princip nästan när man vill, fram till 8-9 års ålder ungefär, då dessa leksaker börjar kännas lite väl barnsliga för många barn, då barn kan leka med barnkök väldigt länge.

Framför allt om man ska köpa ett barnkök i present till någon annans barn rekommenderas dock att man kollar upp så att barnet redan inte har ett barnkök. Inget barn behöver nämligen fler av dessa än två, så är det bara.

Glöm inte heller att framför allt för lite större barn så rekommenderas även att man utrustar barnköket med olika accessoarer, så som dockserviser, lite leksaksmat med mera. Detta gör att köket känns mer verkligt och gör därför oftast att det uppskattas mer.